بند شلوار یا دوبنده شلوار که به آن ساسپندر (Suspender) هم می گویند، بند چرمی یا پارچه ای هست که روی شونهها قرار می گیره برای بالا نگهداشتن شلوار بدون نیاز به کمربند. یک پل فلزی هم روی دو بند هر بند شلوار وجود داره که وظیفه بلند و کوتاه کردن قد نوارها بر اساس اندام هر کس رو داره.
بند شلوار ممکنه تماماً کشی باشه یا فقط در انتهایی که به شلوار وصل میشه کشی باشه.
یک اکسسوری خاص، متفاوت و با قدمت هست که هم خانمها و هم آقایون و حتی بچه ها می تونن از اون استفاده کنن.
مدل بند شلوارها:
شکل X
شکل Y
بند شلوار معمولاً با استفاده از دکمه (تصویر چپ) یا گیره (تصویر چپ) به شلوار متصل میشود.
قدمت بند شلوار را بر اساس شواهد تاریخی به اوایل قرن نوزدهم میلادی می شود نسبت داد. شخصی به نام آلبرت تورستون مبتکر بند شلوار هست.
استفاده از ساسپندر بعد از جنگ جهانی اول و با استفاده از آن در لباس فرم روزانه جایگاه پیدا کرد ولی با توجه به جریان مد به شکلی پیش رفت که حدود یک دهه بعد استفاده از آون کمتر شد و به شکل متفاوت که دیگه روی لباس دیده نمیشد. یعنی دکمههای مخصوص اون که روی کمر شلوار دوخته میشد از قسمت بیرونی کمر به قسمت داخلی انتقال یافت و بر این اساس آقایان ساسپندر رو روی زیرپوش میبستن و روی اون پیراهن میپوشیدن، در این شرایط استفاده از کمربند هم همزمان امکانپذیر میشد.
شاید آقایون کمتر تمایل به استفاده از بند شلوار داشته باشن ولی اگر می خواین استایل خاص خودتونو داشته باشین حتما امتحان کنین. از کمربند شاید راحت تر باشه براتون.
به آقایونی که اضافه وزن دارن مخصوصا در ناحیه شکم، ساسپندر توصیه میشه، هم دو خط عمودی باعث کشیده به نظر رسیدن بالاتنه میشه و هم دیگه کمربند باعث نمیشه شکم بیوفته روی کمربند که هم ظاهر زشتی داره و هم باعث اذیت و فشار به خود فرد میشه.
قانون مهم و کلی برای استفاده از بند شلوار اینه که وقتی بند شلوار بستین دیگه به هیچ عنوان کمربند نباید ببندین. چون در حقیقت بند شلوار داره کار کمربند رو انجام میده و از نظر ظاهری هم اصلا زیبا نیست.
بند شلوار یک اکسسوری محسوب میشه، پس قوانینش هم مثل بقیه اکسسوری ها میشه. یعنی رنگ و ترجیحا جنسش با کفش و ساعت باید ست شه. مخصوصا اگر تیپ رسمی باهاش دارین.
اگر پیدا کردن ست همرنگ کفش براتون سخت بود و مدل بند شلوار به صورتی بود که قسمت پایینش چرم بود، رنگ چرم رو با کفش ست کنید.
برای تیپ های اسپرت می تونین از هر رنگی استفاده کنین و خودش می تونه باعث جذابیت استایل شما بشه. مثل بند شلوار های چهارخونه رنگی.
ساسپندرها پهنای متفاوتی دارن که موقع انتخاب به این مورد هم باید دقت کنین:
بند شلوار باریک
نزدیک به دو سانتی متر پهنا داره و برای جوان تر ها مناسبه و به روز هست. همچنین برای افرادی که لاغرتر هستن.
بند شلوار متوسط
۲٫۵ تا ۳ سانتی متر پهنا داره و برای همه افراد قابل استفاده اس و محدودیتی نداره.
بند شلوار پهن
کمتر از ۵ سانتی کمتر پهنا داره و حالت کلاسیک داره و برای افراد مسن بهتره و کسانی که چاق هستن.
اگر قدتون کوتاهه بند شلوار گزینه مناسب شماست. چون کمربند فقط یک خط افقی روی بدن شما ایجاد می کنه که قد رو میشکنه در حالی که بند شلوار دو خط عمودی روی بالاتنه ایجاد می کنه که باعث کشیده دیده شدن بدن میشه و در نتیجه قد رو بلند نشون میده.
پس اگر خیلی لاغر هستین یا قدتون خیلی بلنده بهتره سراغ بند شلوار نرین.
برای داماد هم بند شلوار می تونه انتخاب جالبی باشه. هم اونو از بقیه مهمونا متمایز می کنه، هم تیپ خاصی بهش میده که تو فیلم و عکس عروسی می تونه تاثیرگذار باشه. اگر ساقدوش داشته باشه هم که دیگه ست خیلی جالبی رو درست میکنن با هم.
مدل هایی که با دکمه به شلوار وصل میشن:
حالت رسمی تری دارن و شیک تر هستن.
مدل های دیگه که با سگک وصل میشن:
دیگه محدودیت دوخت دکمه روی شلوار رو ندارن و راحت تر و بیشتر قابل استفاده هستن.
ساسپندر هایی که پشت آنها به شکل X هست:
راحت تر هستن چون در پشت به دو قسمت شلوار وصل میشن و شما می تونین اونها رو با توجه به اندازه شلوار و دور کمر جا به جا کنین. همچنین پیراهن راحت تر و مرتب تر داخل شلوار قرار میگیره.
مدل Y:
با یک بند به پشت شلوار وصل میشه و شاید سخت تر باشه برای کنترل بند شلوار.
برای کوتاه یا تنگ کردن بند شلوار، روی هر بند یه پل قرار داره که می تونین اونو بلند و کوتاه کنین تا شلوار در جای درست خودش قرار بگیره و اجازه نده بند شلوار از روی شونه ها بیوفته.
بندها رو خیلی هم تنگ نکین تا به پیراهن بچسبه و با کوچکترین حرکتی اونو نامرتب کنه. قدش باید در حدی باشه که نه فشاری روی شونه ها احساس کنین و نه دائم با دستتون مجبور باشین بند رو سر جاش برگردونین.
بند شلوار رو می تونین با تیپ اسپرت، رسمی، با کروات، با پاپیون و … استفاده کنین. جنس، رنگ، سگک یا دکمه و پهن و باریک بودنش می تونه تعیین کننده باشه که کدوم مدل رو با چه لباسی میشه ست کرد.
اگر ساسپندر عضو همیشگی استایلتون شد و خواستین حرفه ای بپوشین، بهتره شلوار بندینک یا پل کمربند رو نداشته باشه، پس یا شلواری بخرین که این پل رو نداشته باشه، یا خیلی تمیز این پل ها رو به کمک خیاط از شلوارتون حذف کنین.